Armeijan leirit ovat tärkeä osa palvelusaikaa

post thumb
Yhteiskunta
by Maisa/ on 08 Jul 2021

Armeijan leirit ovat tärkeä osa palvelusaikaa

Armeijan leirit voivat yllättää rankkuudellaan. Varsinkin, jos elämään ei ole eräily kuulunut koskaan. Teltassa asustaminen useiden muiden kanssa on jo kokemus sinällään, kuten myös kipinä vuorot ja kenttäruokailutkin. Puhumattakaan muusta ohjelmasta, jota maastossa järjestetään. Kelikin on, mikä se on, niiden vuoksi ei leirejä keskeytetä. Oli sitten paahtava aurinko, kaatosade tai paukkupakkanen, on leiri vain mentävä läpi ja otettava siitä kaikki irti mitä saa.

Armeijan leirit eivät ole kesäleirejä

Leirien jälkeen olo voi olla hyvinkin uupunut ja keho saattaa kaivata kunnon lepoa. Leirielämää ei voi verrata hauskaan kesäleiriin, mutta se ei tarkoita sitä, että koko leiriaika olisi kurjaa kärsimystä. Tupakavereiden kanssa voi pitää hauskaa samalla, kun noudattaa annettuja määräyksiä ja tehtäviä. Kuten muihinkin asioihin, leireihin kannattaa asennoitua oikein. Parasta on edetä positiivisen kautta ja leirin jälkeen voi palata takaisin sotkuun munkkikahville.

Myös armeijan aikana suoritettava kuntotesti on hyödyllinen mittari kertomaan, kuinka mahdollisesti fysiikka tulee kestämään leirit, marssit sekä muut armeijan menot. Jos tulos on kovin alhainen, voi olla kotimatka edessä nopeammin kuin osasikaan arvata. Kannattaa siis aloittaa kunnon kohottaminen jo hyvissä ajoin ennen palvelukseen astumista, jos haluaa päästä hieman helpommalla.

Omat eväät leirille

Yksi käänteen tekevä asia mukavuudessa, voi olla omat eväät leirillä. Energiaa kuluu ja tarjotut ruoat eivät välttämättä nuorelle miehelle riitä pitämään nälkää poissa. Tällöin oman maun mukaan valikoidut eväät tuovat huikeasti lisää mukavuutta. Myös oikeanlaiset varusteet ovat erityisen tärkeitä. Kannattaa muistaa pakata esimerkiksi riittävästi sukkia mukaan. Märillä jaloilla ei mikään ole mukavaa.