Mitä armeijaan mukaan?

post thumb
Yhteiskunta
by Maisa/ on 01 Sep 2021

Mitä armeijaan mukaan?

Joka vuosi armeijaan menee iso osa suomalaisista nuorista. Mitä armeijaan mukaan, voi olla kysymys, joka mietityttää varusmiespalvelukseen astuvaa. Varusmiespalvelukseen astuminen on iso ja tärkeä päivä. Moni haluaa valmistautua siihen huolella. Kerromme tässä artikkelissa, mitä armeijaan pitäisi ottaa mukaan ja mitä ei kannata ottaa mukaan. Mikäli armeijaan meno lähestyy, kannattaa jatkaa lukemista, jotta tiedät mitä ottaa mukaan.

Mitä armeijaan mukaan, kun kutsu käy?

Siviilielämän mennessä tauolle, pitää omasta mukavuudesta huolehtia armeijassa. Vaikka armeijasta saakin kaikki tarvittavat vaatteet, hygieniavälineet ja tarvikkeet, kannattaa joitain asioita ottaa itse mukaan. Mukaan tulee ottaa muun muassa puhelin ja laturi, rokotuskortti, jotta vältytään turhilta piikeiltä, henkilökohtaiset lääkkeet ja niiden reseptit, hygieniatarvikkeet, kuten parranajovälineet, tilinumero, henkilöllisyystodistus ja aloittamismääräys.

Pari ensimmäistä viikkoa kuluvat todennäköisesti tutustuen talon tapoihin. Parempaa on kuitenkin luvassa, kun tavat ovat tulleet tutuiksi. Sotilaalliset tavat alkavat pikkuhiljaa tulla selkärangasta, ja palvelus tuntuu kevyemmältä. Palvelusaikaa voi yrittää tehdä mukavammaksi tietyillä seikoilla. Mukaan voi ottaa muun muassa pelikortit, joilla voi palveluskavereiden kanssa vapaa-ajalla pelailla kunnes ohi on!

Mukavuutta lisääviä tavaroita, joita kannattaa ottaa mukaan

Perustavaroiden lisäksi voi ottaa mukaan myös mukavuutta lisääviä tavaroita. Sellaisia tavaroita ovat esimerkiksi rannekello, puukko, korvatulpat, kenkien pohjalliset, otsalamppu, laastareita, vara-akku, käteistä ja kirjoja. Rannekello kannattaa ottaa jo siksi, että puhelinta ei ole aina luvallista armeijassa käyttää, mutta aikaa pitää silti seurata.